Geprobeerd – Poble Espanyol Barcelona

Midden in het hart van Barcelona, op loopafstand van het Plaza España op de Montjuich-berg, is het Poble Espanyol gelokaliseerd, een geweldige attractie die u zal voor een korte periode buiten de stad zal transporteren naar een wereld van traditionele Spaanse dorpen.

Een korte chronologie :

Het Poble Espanyol werd gebouwd met het oog op de wereldexpo van 1929, door de beroemde architect Puig i Cadafalch, die het project heeft geïnitieerd, samen met twee beroemde architecten, Ramon Reventos en Francesc Folguera en twee 2 artiesten, Xavier Nogués en Miquel Utrillo. Om dit Project te realiseren zijn de makers langs de meest typische dorpen van het Iberisch Schiereiland gereisd en hebben ze zich laten informeren over de architectonische kenmerken van elke regio, opdat ze een harmonieuze synthese van al deze dorpen konden maken in één dorp, het Poble Espanyol, in het hart van Barcelona. De opzet was om de wereld kennis te laten maken met de Spaanse architectuur in al haar diversiteit alsmede met de ontspannen sfeer van de Iberische dorpen. Het dorp is opgebouwd uit delen die direct gebouwd zijn op de modellen van de originele Spaanse gebouwen, en andere delen die men heeft getransporteerd naar het centrum van Barcelona, zijn authentiek. De gebouwen zijn met veel precisie gebouwd en hebben een zeer harmonieuze schoonheid. Dit dorp had vernietigd moeten worden na de expositie, maar staat vandaag de dag nog steeds overeind, tot groot genoegen van de bezoekers. Aragón, Castilla, Andalucía, Asturias, Murcia, Catalunya…Het Poble Espanyol biedt de mogelijkheid om de traditionele architectuur van alle regio’s te ontdekken, zonder daarvoor uit Barcelona te hoeven, dus sla een bezoekje hieraan niet over.

Een dag in het Poble Espanyol

Wanneer je eenmaal binnenkomt in het perk van het Poble Espanyol, zal je de indruk krijgen alsof je bent getransporteerd naar het hart van een vrolijk en prettig dorp, ver buiten de stad. Je kunt ervoor kiezen om een audio-gids te nemen, te verkrijgen in het Spaans, Catalaans, Engels, Frans en Italiaans, die uitleg geeft over de verschillende Spaanse regio’s, de architectuur en geschiedenis van elke plek. Ideaal om een indruk te krijgen van de samenhang tussen de regio’s in Spanje. De wandeling is een compleet traject lans de Iberische architectuur, waarbij genoten kan worden van de ontspannen sfeer van de Spaanse dorpen, terwijl je ondertussen het zachte parfum van de sinaasappels in de lucht kunt ruiken.

image DSC01918

Het bezoek begint op het Plaza Mayor, met tal van kleine restaurants die kwalitatief goede menu’s aanbieden. Vanaf de terrasjes kun je van de zon genieten terwijl je ondertussen het architectonische landschap van het dorp kunt bewonderen. Als je verder gaat met het bezoek, zal je Galicië, Asturias en Aragon ontdekken en kun je stilstaan bij Andalucië met zijn prachtige dorpjes met kalk witgeschilderde huizen. Daarna kun je een bezoekje brengen aan de Fran Fraudel stichting; een verzameling van moderne kunst die bewonderenswaardige kunstwerken omvat uit het moderne Catalaanse artiestenuniversum: Picasso, Miró, Dalí, Tàpies, Ponç, Mompó en nog veel meer. Vervolgens zul je het rustgevende klooster van San Miguel ontdekken, en een groot aantal karakteristieke gebouwen uit alle regio’s van Spanje.

Terwijl je door de kleine straatje van het Poble Espanyol wandelt, zal je allerlei soorten winkeltjes ontdekken, waar ambachtswerken worden verkocht en artiesten aan het werk zijn. Leer, sieraden, gitaarateliers, glasblazers, waaiers, carnavalsmaskers, handgemaakte borduurwerken, schilderijen, aardewerk….. Je kunt de geheimen van het fabricatieproces van al deze voorwerpen live zien; bijvoorbeeld hoe een van Spanjes beroemdste glasblazers een glas blaast. Ongetwijfeld zit er iets moois tussen om mee naar huis te nemen.

Voor het vermaken van de kinderen zijn er marionetten werkplaatsen, worden er verhalen verteld en er is ook een leuk sporenspel waarmee kinderen het dorp kunnen ontdekken op speelse wijze. Er worden ook feestelijkheden georganiseerd, met vermaak voor jong en oud.

Als je wat later op de avond komt, kun je dineren in een van de vele restaurants in het Poble Espanyol en kun je vervolgens een drankje doen in een van de pubs en tot de late uurtjes uitgaan in een van de bekende discotheken van het dorp. Voor degenen die zich willen doordrenken met de Spaanse sfeer, wordt er ook een authentiek flamenco spektakel georganiseerd, met dans, zang en muziek, in de Andalusische straatjes van het dorp.

Het Poble Espanyol is een levendig dorp, waarin het leuk is om rond te wandelen en waar je de mogelijkheid wordt geboden om verschillende regio’s van Spanje te leren kennen door middel van de architectuur en traditionele ambachtswerken. Daarnaast worden er in het Poble Espanyol geregeld evenementen en festiviteiten georganiseerd, die nog meer leven geven aan het dorp en die ervoor zorgen dat een bezoek vol verrassingen is. Zie voor het activiteitenprogramma de website www.poble-espanyol.com.

 

TIP: Ontvang een 10% korting met de Oh-Barcelona Kortingskaart {Wat is Dit?}

 

Klik hier voor meer foto´s.

 

Carole

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here